VVV TESSENDERLO

    Terug


 

Een turbulent paardentreffen in Gerhagen-Tessenderlo

 

Op zondag 20 september vond Djuu, huut, haar, how! plaats. Met die vier specifieke woorden bestuurt de mens het paard. De VVV-Tessenderlo en verenigingen van Schoot hadden niet op een inspanning meer of minder gekeken om daarmee ‘het Jaar van Schoot 2015’ af te sluiten.

De Cavalinni Demeersman, bondscoach van het nationaal jumpingteam, kon bezocht worden.

Naast de vijf paardenverenigingen van Tessenderlo waren er drie externe paardenclubs ingehuurd om een hele namiddag diverse kunstjes van mens en paard op te voeren. Liefst 1800 liefhebbers zakten af naar de weide.

De spits werd afgebeten door de Gipsyhorses uit Oosterwijk-Westerlo, een manége met 115 paarden gevestigd bij de grens met Olen. Zij zijn al tien jaar actief met rodeo en paardenacrobatie. Nadien kwamen de Arenbergruiters uit Oud-Heverlee met stijlvolle paardengymnastiek op muziek.

Dan was het de beurt aan de vijf locale verenigingen, meteen de eerste keer dat ze samen op de weide kwamen: groepsdressuur door de LRV- Sint-Jozefridders, vliegend tapijt en touwtrekken tegen een ‘Brabander’ van het Aangespannen Trekpaard, demonstratie boomslepen, hindernissenparcours door de Zavelhofruiters en kuur op muziek door ’t Perdje, vier ruiters met een beperking (medaillewinnaars van de Wereldspelen in Los Angeles).

Als randanimatie waren er ‘raszuivere Amerikaanse miniatuurpaardjes’ van de American Dreamhorses, ponytochten voor kinderen door de Peerdenposterij en standen van de Paardenvrienden Gerhagen.

En dan kwam het laatste deel en spijtig ongeval waarbij een paard een poot brak met alle gevolgen van dien. Het siert de Gipsyhorses dat ze na een onderbreking toch de moed hadden verder te willen doen. Dit jammerlijk feit overschaduwt het hele gebeuren maar het positieve is dat 100 paardenliefhebbers uit 8 verenigingen hun kunsten aan 1800 toeschouwers konden tonen.

En zo heeft de VVV-Tessenderlo als toeristische vereniging ook de paardenliefhebbers in Gerhagen op een voetstuk geplaatst. Het was aanvankelijk de bedoeling het gloednieuwe ruiter- en menroutenetwerk van de Merodestreek die dag voor te stellen maar die deadline werd niet gehaald. De Maagdentoren in Zichem zal eind mei volgend jaar met die eer aan de haal gaan. Vanuit het ‘verre Limburg’ wordt hen dat van harte gegund!

Fotoalbum op fotogalerij op de site.